Ta strona korzysta z cookies OK więcej

Zadzwoń 602 739 755
   
Cena (zł)   od:    do:    
Strona główna >gołębie suplementy>hap laps> 4-acids zakwaszacz wysokiej jakości 250 ml.
 
4-ACIDS Zakwaszacz wysokiej jakości 250 ml.
GOŁĘBIE SUPLEMENTY / HAP LAPS
HAP LABS
0.26 kg
Cena detaliczna:  17,00 zł
ilość:  
WŁAŚCIWOŚCI I DZIAŁANIE

4-ACIDS to wieloskładnikowy preparat zakwaszający dla gołębi i ptaków ozdobnych. Wykazuje wielokierunkowe działanie, którego podstawą jest obniżanie pH przewodu pokarmowego oraz oddziaływanie bójcze na bakterie gram-ujemne (G-) poprzez niszczenie ich błony komórkowej oraz zakłócenie kompleksu enzymatycznego. 4-ACIDS ogranicza namnażanie bakterii chorobotwórczych 
w przewodzie pokarmowym, takich jak Salmonella sp., Clostridium perfringens,E.coli. Poprawia higienę wody, co jest szczególnie istotne w upalne dni. Wysoka zawartość kwasów owocowych (cytrynowy, jabłkowy) sprawia z kolei, ze 4-ACIDS 
w sposób istotny poprawia apetyt gołębi, zwiększa spożycie wody i karmy oraz wspomaga procesy trawienne. Ptaki, które regularnie otrzymują ten preparat dużo rzadziej cierpią na zaburzenia trawienia (biegunki, infekcje jelitowe) oraz choroby przewodu pokarmowego.

W zależności od zastosowanej dawki, woda z 4-ACIDS ma pH od 4,5 do 5,5.

WSKAZANIA I DAWKOWANIE

Preparat dla gołębi i ptaków ozdobnych. 4-ACIDS podawaj:

  • W celu utrzymania prawidłowej pracy układu pokarmowego oraz regulacji metabolizmu.
  • Przy zmianie sposobu żywienia i po chorobach leczonych antybiotykami, aby zapobiec zaburzeniom równowagi jelitowej 
    i odbudować florę bakteryjną.
  • W przypadku problemów z trawieniem, przy rozluźnionych odchodach oraz przy spadku apetytu.

4-ACIDS podawaj w dawce:

  • Zapobiegawczo (zmiana żywienia, po leczeniu) – 2 ml / 1 l wody przez 3 dni
  • Stała profilaktyka – 2 ml / 1 l wody 2-3 x w tygodniu
  • Interwencyjnie (pogorszenie trawienia, spadek apetytu) – 3 ml / 1 l wody przez 3 dni

UWAGA ! Przy dawce 2 ml / 1 l pH roztworu = 5,5; Przy dawce 3 ml / 1 l pH roztworu = 4,5

 

SKŁAD PRODUKTU

Kwas jabłkowy, kwas L-mlekowy, kwas cytrynowy, kwas propionowy.